Prezydent Wadim Tyszkiewicz wziął udział w otwarciu pracowni gastronomicznych w nowosolskim Spożywczaku – od dziś szkoła ta posiada kuchnię na poziomie kilkugwiazdkowych hoteli z profesjonalnymi stanowiskami do gotowania. Kuchnia na miarę XXI w.

, połączona z zapleczem technicznym, szatnią, barem i jadalnią pozwalają realizować wszystkie projekty z zakresu przygotowania potraw i organizacji usług gastronomicznych!

Szkoła podpisała także umowę partnerską z firmą AB FOODS z nowosolskiej strefy. Pod okiem fachowców oraz profesjonalnych kucharzy, uczniowie szkoły będą mogli się uczyć na praktykach, które będą się odbywały w firmie. Ucząc się i praktykując na nowoczesnym sprzęcie, który coraz częściej można spotkać w restauracjach, czy hotelach, uczniowie będą dobrze przygotowani do przyszłej pracy – mówi starostwa Powiatu Nowosolskiego, Waldemar Wrześniak.

 

Zobacz także

Powstało Biuro ds Transportu Zbiorowego

Od 1 lipca w strukturach Urzędu Miejskiego działa  Biuro ds. Transportu Zbiorowego. Do najważniejszych zadań Biura należy m.in. organizowanie komunikacji miejskiej oraz planowanie rozwoju komunikacji miejskiej.

Więcej…

Jubileuszowy flis zawitał do Nowej Soli

W czwartek 5 lipca do nowosolskiego portu zawitał Flis Odrzański. Tegoroczny spływ ma szczególny wymiar.

Więcej…

Powstanie 48 km ścieżek rowerowych

Rozpoczęły się przygotowania do długo wyczekiwanej inwestycji - Kolej na rower - Budowa ścieżek rowerowych w ramach rozwoju transportu ekologicznego na terenie Powiatu Nowosolskiego”.

Więcej…