Prezydent Wadim Tyszkiewicz wziął udział w otwarciu pracowni gastronomicznych w nowosolskim Spożywczaku – od dziś szkoła ta posiada kuchnię na poziomie kilkugwiazdkowych hoteli z profesjonalnymi stanowiskami do gotowania. Kuchnia na miarę XXI w.

, połączona z zapleczem technicznym, szatnią, barem i jadalnią pozwalają realizować wszystkie projekty z zakresu przygotowania potraw i organizacji usług gastronomicznych!

Szkoła podpisała także umowę partnerską z firmą AB FOODS z nowosolskiej strefy. Pod okiem fachowców oraz profesjonalnych kucharzy, uczniowie szkoły będą mogli się uczyć na praktykach, które będą się odbywały w firmie. Ucząc się i praktykując na nowoczesnym sprzęcie, który coraz częściej można spotkać w restauracjach, czy hotelach, uczniowie będą dobrze przygotowani do przyszłej pracy – mówi starostwa Powiatu Nowosolskiego, Waldemar Wrześniak.

 

Zobacz także

Przyjdź po biało-czerwoną

Po raz siódmy mieszkańcy Nowej Soli   będą mogli otrzymać biało-czerwoną flagę – w sobotę 28 kwietnia o godzinie 10.00 na rogu Placu Wyzwolenia/Zjednoczenia (obok banku) oraz na Wojska Polskiego/Przyszłości (w pobliżu Biedronki) radni Rady Miejskiej, harcerze oraz prezydent Wadim Tyszkiewicz będą rozdawać biało-czerwone.

Więcej…

Pierwsze bułki trafiły do klientów

Lantmannen Unibake – skandynawski producent pieczywa, obecny w Polsce od początku lat ‘90, który uruchomił na początku tego roku w Nowej Soli swoją największą w Polsce i drugą co do wielkości w Europie piekarnię, rozpoczął sprzedaż pieczywa z nowego zakładu.

Więcej…

Ważny projekt nowosolskiego Interiora

Interior zorganizuje cykl warsztatów dla młodzieży w każdym lubuskim powiecie.

Więcej…